Rekent het besparingen uit door schuin te zagen stukken in elkaar te passen?

Nee.

Kan er een zaagsnede ingesteld worden?

Ja.

Kan ik een aantal millimeter instellen om de ruwe zijdes schoon te zagen?

Dat kan in de vorm van de handelslengtes korter instellen.

Houdt het programma de voorraad bij?

Dat kan ingesteld worden. Er kunnen voorraadstukken ingevoerd worden om mee te calculeren en na de berekening worden afvalstukken die langer zijn dan een ingestelde lengte dan automatisch aan de voorraad toegevoegd en de voorraadstukken die gebruikt zijn verwijderd.

Maar om voor een bedrijf de voorraad bij te gaan houden, daar is het programma niet voor gemaakt. Het is gemaakt om snel een optimalisering van lengtes te kunnen maken op een computer.

Is het in te stellen dat dezelfde te zagen lengtes uit de stuklijst zoveel mogelijk na elkaar gezaagd moeten worden uit een voorraadstuk of handelslengte?

Nee.

Kan ik de volgorde van de stuklijst aanhouden of moet ik eerst alle materialen van dezelfde soort bij elkaar sorteren en dan invoeren?

De volgorde van de stuklijst kan aanhouden worden.

Wat gebeurt er met lengtes die langer zijn dan de langste handelslengte of voorraadstuk?

Die worden op de bestellijst erbij vermeld.

Er zijn maar liefst 15 verschillende handelslengtes in te stellen voor een materiaalgroep, of voor elk materiaal afzonderlijk uit een groep.

Windows 7 t/m de laatste update van Windows 10.

Als er een bedrijfsnetwerk is dan moet HS Lengte-optimalisering op de computer van elk werkstation geïnstalleerd worden, het is geen netwerkversie dat op een server geïnstalleerd wordt. De calculaties kunnen wel op de server gezet worden zodat iedereen er bij kan.

Er kunnen inleesprofielen aangemaakt worden om materialen in te lezen zodat ze niet ingetypt hoeven te worden. Een inleesprofiel is te gebruiken als er van een tekenprogramma een uitvoerbestand ontvangen wordt van de materialen die op de tekening staan, van de stuklijst, in de vorm van een tekstbestand. Het heet “CAD-uitvoerbestanden inlezen”.

Een berekening is eenvoudig te exporteren naar een pdf-bestand als dat nodig is, net zoals naar een printer, als er een pdf-reader op uw computer geínstalleerd is. En een berekening is te kopiëren en plakken in bijv. Microsoft Word.

U krijgt een email wanneer er een update is en deze is eenvoudig van de website te installeren na het inloggen rechtsboven.