Schuin zagen

Rekent het besparingen uit door schuin te zagen stukken in elkaar te passen? Met een grafische voorstelling?

Nee.

Zaagsnede

Kan er een zaagsnede ingesteld worden?

Ja.

Schoon zagen

Kan ik een aantal millimeter instellen om de ruwe zijdes schoon te zagen?

Dat kan in de vorm van de handelslengtes korter instellen.

Voorraad bijhouden

Houdt het programma de voorraad bij?

Dat kan ingesteld worden. Er kunnen voorraadstukken ingevoerd worden om mee te calculeren en na de berekening worden afvalstukken die langer zijn dan een ingestelde lengte dan automatisch aan de voorraad toegevoegd en de voorraadstukken die gebruikt zijn verwijderd.

Maar om voor een bedrijf de voorraad bij te gaan houden, daar is het programma niet voor gemaakt. Het is gemaakt om snel een optimalisering van lengtes te kunnen maken op een computer.

Dezelfde te zagen lengtes na elkaar

Is het in te stellen dat dezelfde te zagen lengtes uit de stuklijst zoveel mogelijk na elkaar gezaagd moeten worden uit een voorraadstuk of handelslengte?

Nee.

Volgorde stuklijst

Kan ik de volgorde van de stuklijst aanhouden of moet ik eerst alle materialen van dezelfde soort bij elkaar sorteren en dan invoeren?

De volgorde van de stuklijst kan aanhouden worden.

Een te lange lengte

Wat gebeurt er met lengtes die langer zijn dan de langste handelslengte of voorraadstuk?

Deze worden op de bestellijst erbij gezet.

Hoeveel handelslengtes zijn er in te stellen?

Er zijn maximaal maar liefst 15 verschillende handelslengtes in te stellen voor een materiaalgroep, of voor elk materiaal afzonderlijk in een groep.

Onder welke Windowsversies werkt het?

Windows 7 t/m Windows 10.

Werkt het in een netwerk?

Als er een bedrijfsnetwerk is dan moet HS Lengte-Optimalisering op de computer van elk werkstation geïnstalleerd worden, het is geen netwerkversie dat op een server geïnstalleerd wordt. De calculaties kunnen wel op de server gezet worden zodat iedereen er bij kan.

Is het te koppelen?

Er kunnen inleesprofielen aangemaakt worden om materialen in te lezen zodat ze niet ingetypt hoeven te worden. Een inleesprofiel is te gebruiken als er van een tekenprogramma een uitvoerbestand ontvangen wordt van de materialen die op de tekening staan, van de stuklijst, in de vorm van een tekstbestand. Het heet “CAD-uitvoerbestanden inlezen”.

Een berekening is eenvoudig te exporteren naar een pdf-bestand als dat nodig is, met NitroPDF, net zoals naar een printer. En een berekening is te kopiëren en plakken in bijv. Microsoft Word.

Hoe installeer ik een update?

U krijgt een email wanneer er een update is. Deze is eenvoudig van de website te installeren na het inloggen rechtsboven.